På denne siden finner du artikler, intervjuer og foredrag 

 Nye ting legges til jevnlig så følg med!

Hestenes klan episode 181- Møt Margrete Lie 

Hestens atferd påvirkes av miljøet, og det miljøet vi tilbyr dem er ofte langt unna det miljøet de burde leve i og er dermed ikke egnet for dem som art. Så vi har på mange måter et stort dyrevelferdsproblem på hest, sier etolog Margrete Lie

Hør episoden her

Hestenes klan episode 182- Møt Margrete Lie del 2 

Vi kan selvfølgelig laste hesten på hengeren med makt, eller holde hesten fast og tvinge den til å ta en markkur, men det er fullt mulig å lære hesten å laste seg selv og å komme bort til oss løs og ta markkuren selv, sier etolog Margrete Lie.

Hør episoden her

Hestenes klan episode 183 - Møt Margrete Lie del 3 

Vi kan godt utfordre både hestens og vår komfortsone, men vi skal bare gjøre det når vi er 99% sikre på at det går bra. Hvis vi ikke er 99% sikre, så er det vårt ansvar å sette opp en helt annen situasjon. Så vi blir 99% sikre, sier etolog Margrete Lie.

Hør episoden her

Hesten trenger sosial kontakt, nok spisetid og fri bevegelse for å ha det bra

Hva er hestens atferdsbehov, og hvordan kan vi dekke dem? Margrete Lie, som har en bachelor i hestevitenskap, master i etologi og utdannelse som atferdskonsulent for hest, forklarer hvorfor et liv i flokk, tilstrekkelig spisetid og fri bevegelse er så viktig.

Les artikkelen her

Hvordan kan vi forstå og hjelpe «problemhesten»?

Margrete Lie erfarer at det er vanlig å møte problematferd med å korrigere hesten og sette den på plass. Hun mener problemhesten trenger å bli sett og forstått. Her deler etologen hvordan hun går frem for å finne ut hva som plager hesten, for så å hjelpe den.

Les artikkelen her